VOLONTIRANJE TO GO

Projekt Volontiranje To Go provodi Centar za građanske inicijative Poreč u partnerstvu s Društvom Naša djeca Poreč, Volonterskim centrom Istra i TUŠ Antona Štifanića. Cilj projekta je izgraditi i ojačati kapacitete škole i organizatora volontiranja u zajednici za održivo uključivanje srednjoškolaca/ki u volontiranje, kroz izgradnju interaktivne web platforme, edukaciju, izradu programa volontiranja, mentorstva i međusobnom suradnjom te uvrštenjem teme volontiranja u školski kurikulum.

Projektom Volontiranje To Go želimo volonterstvo približiti svima koji će kroz par klikova moći svoje interese, hobije i želje pretvoriti u korisno za zajednicu.

Ime projekta: Volontiranje To Go!

Partneri na projektu: Centar za građanske inicijative Poreč (nositelj), Turističko ugostiteljska škola “Antona Štifanića” Poreč, Volonterski centar Istra, Društvo naša djeca Poreč

Mjesto provedbe: Grad Poreč, Istarska županija

Ukupno trajanje projekta: 24 mjeseca

Cilj projekta: Ojačati i izgraditi kapacitete škole i organizatora volontiranja u zajednici za održivo uključivanje srednjoškolaca/ki u volontiranje kroz izgradnju interaktivne web platforme, edukaciju, izradu programa volontiranja, mentorstva i međusobnu suradnju te uvrštenjem volontiranja u školski kurikulum.

Kratki opis: Projekt „Volontiranje To Go“ odgovorit će na problem malobrojnog uključivanja mladih u volontiranje u Gradu Poreču. Svrha projekta je povećanje broja mladih koji volontiraju u Poreču putem jačanja kapaciteta organizatora volontiranja (organizacije civilnog društva, ustanove i institucije) za provođenje kvalitetnih i održivih volonterskih programa, putem dugoročnog informiranja i motiviranja srednjoškolaca/ki za volontiranje i njihovim povezivanjem kroz interaktivnu web platformu. 

Projekt financijski podržava Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.