Aktualni projekti

VOLONTIRANJE TO GO

Projekt Volontiranje To Go provodi Centar za građanske inicijative Poreč u partnerstvu s Društvom Naša djeca Poreč, Volonterskim centrom Istra i TUŠ Antona Štifanića. Cilj projekta je izgraditi i ojačati kapacitete škole i organizatora volontiranja u zajednici za održivo uključivanje srednjoškolaca/ki u volontiranje, kroz izgradnju interaktivne web platforme, edukaciju, izradu programa volontiranja, mentorstva i međusobnom suradnjom te uvrštenjem teme volontiranja u školski kurikulum.

Festival „Homo, fešta!“

„Homo, fešta!“ festival je LGBT kulture kojim se kroz kulturno-zabavna događanja ruše predrasude i stereotipi o LGBT osobama, povećava vidljivost i tolerancija te jača međusektorska suradnja.

 

 

E.T.Ho.S.

E.T.Ho.S. projekt proizašao je iz želje organizacija partnera na projektu za preispitivanjem dugotrajnih stereotipa i predrasuda protiv LGBT osoba u EU ciljanjem jednog od najmoćnijih izvora zastupanja – medija. Uloga medija je ključna u rješavanju fenomena homofobije / transfobije / bifobije. Umjesto (re)produkcije negativnih stereotipa protiv LGBT osoba, uporabom uvredljivog jezika protiv njih i doprinošenju održavanja njihove socijalne isključenosti te “legalizacije” diskriminacije, mediji mogu igrati ključnu ulogu u komuniciranju potreba LGBT osoba, širenju svijesti za ljudska prava i pravdu, postizanju društvenog prihvaćanja i kohezije. Mediji se mogu koristiti na vrlo pozitivan način – edukacijom i osvještavanjem kako bi promijenili javno mišljenje u korist LGBT osoba i njihovih prava.

Mladi za nenasilje i prihvaćanje različitosti

Edukacije o nasilju u vezama mladih, upoznavanje s temom rodno uvjetovanog nasilja, znakovima nasilja i pravovremenoj reakciji, mitovima i predrasudama vezanim uz nasilje, nenasilnim metodama te mogućnostima izlaska iz nasilja.

Seksizam naš svagdašnji

Facebook stranica na kojoj svakodnevno objavljujemo primjere seksizma, mizoginije, govora mržnje, homo/bi/transfobije i diskriminacije u medijima/reklamama/izjavama javnih osoba.

Seksizam, kao i bilo kakav razgovor o ljudskim pravima, osobno dira svakog čitatelja ili svaku čitateljicu, pošto se radi o duboko ukorijenjenim osobnim stavovima, naučenim obrascima i u krajnjem slučaju privilegiranim ulogama koje je teško odbaciti, a stavove i mišljenja teško je mijenjati.

Provedeni projekti