19.07.2023

Testiraj novu platformu za e-učenje i prvi/a nauči kako provoditi neformalno obrazovanje 

Projekt SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju će početkom rujna objaviti poziv kojim se traže osobe koje će testirati novokreiranu platformu za e-učenje. 

Više o samom projektu možete saznati na ovom linku https://skockano.goo.hr/

UVJETI:

  • Zaposlenik/ica organizacije civilnog društva bez obzira na dob, spol, staž,…
  • Kontinuirano sudjelovanje u cijelom procesu testiranja

Što dobivate?

  • Besplatnu edukaciju o neformalnom obrazovanju putem platforme za e-učenje organizirane u 3 online obrazovna modula na sljedeće teme: 

Neformalno obrazovanje– putem modula steći ćete razumijevanje osnovnih pojmova i definiciju neformalnog obrazovanja, kao obrazovnog procesa koji podrazumijeva izvaninstitucijske obrazovne aktivnosti koje se provode zbog stjecanja određenih znanja, vještina i stavova. Ovaj modul daje uvid u različite vrste neformalnog obrazovanja, metode koje se koriste ali i prikazuje važnost neformalnog obrazovanja u svakodnevnom životu. 

Participativna metodika– obuhvaća znanja osnova participativne metodike i važnosti uključivanja polaznika u proces učenja.U modulu se obrađuju različite metode i tehnike participativnog učenja , te potrebne vještine facilitatora za uspješno vođenje participativnih neformalnih obrazovnih aktivnosti.

Neformalno obrazovanje u digitalnom okruženju– obuhvaća znanja o korištenju digitalnih alata, platformi i resursa za neformalno učenje, kao i razumijevanje posebnosti i izazova koje donosi digitalno okruženje u kontekstu neformalnog obrazovanja. Polaznici/e će naučiti kako se digitalne tehnologije mogu koristiti za prilagodbu neformalnih obrazovnih aktivnosti, interakciju s polaznicima, procjenu učenja i stvaranje inovativnih obrazovnih iskustava.

  • Mentorstvo u izradi Plana i programa provedbe neformalnog obrazovanja vlastite organizacije, te plana i programa barem jedne obrazovne aktivnosti
  • Potvrdu o završenoj edukaciji

Koje su moje obveze? 

  • Polaženje sva 3 modula u zadanom (razumnom) roku u periodu od rujna do prosinca 2023. godine
  • Davanje povratnih informacija putem anketnog obrasca
  • Sudjelovanje u najmanje 3 fokus grupe kako bismo dobili i vaše usmene povratne informacije
  • Izrada i dostava Plana i programa provedbe neformalnog obrazovanja vlastite organizacije, te plana i programa barem jedne obrazovne aktivnosti nakon završene edukacije

U testiranju će sudjelovati 20 zaposlenika/ica OCD-a, a mogu se prijaviti i po dvije osobe iz istog OCD-a. Odabir ćemo vršiti na način da pazimo na raznolikost veličina i područja rada organizacija, da uključimo i organizacije koje rade s ranjivim skupinama, organizacije koje rade s mladima, te organizacije koje djeluju u nerazvijenim i depriviranim područjima.

Prijaviti se možete putem ovog prijavnog obrasca. Prijave su otvorene do 20.09.2023., te ćemo vam nakon toga javiti povratnu informaciju.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na kontakt silvia@cgiporec.hr

Projekt „ Projekt SKOCKANO – standard kvalitete organizacija civilnog društva konstruktivno angažiranih u neformalnom obrazovanju “ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna I Norveške u okviru EGP grantova.