13.04.2023

Škole i udruge za građanski odgoj i obrazovanje – prostori suradnje

S veseljem vas pozivamo na događanje „Škole i udruge za građanski odgoj i obrazovanje – prostori suradnje“ (konferenciju i sastanak GOOD inicijative) koje će se održati 11. i 12. svibnja u Hotelu Jadran u Rijeci.

Konferencija je namijenjena osobama koje se bave građanskim odgojem i obrazovanjem: predstavnicima i predstavnicama odgojno-obrazovnih ustanova, organizacija civilnoga društva, jedinica lokalne i regionalne samouprave i drugim dionicima.

Program konferencije obuhvatit će:

  • presjek stanja u provedbi GOO-a (s fokusom na Istarsku, Osječko-baranjsku i Primorsko-goransku županiju);
  • razmjenu primjera dobrih praksi (prostor za vas – više u prijavnici);
  • primjere provedbe obrazovanja za građanstvo i ljudska prava u Norveškoj i usporedba s hrvatskim kontekstom;
  • predstavljanje rezultata projekta „MODUS“ s fokusom na Model suradnje odgojno-obrazovnih ustanova i organizacija civilnog društva u provedbi građanskog odgoja i obrazovanja;
  • predstavljanje Sustava osiguravanja kvalitete neformalnih obrazovnih programa „Skockano“ i preporuka za suradnju udruga sa školama i JLRS-ovima.

Predviđeno trajanje programa:

Prvi dan, 11. svibnja (četvrtak): 15:00 – 19:30 (za sve sudionike i sudionice)

Drugi dan, 12. svibnja (petak): 9:30 – 12:00 (za sve sudionike i sudionice) i 12:00 – 17:00 (samo za članice GOOD inicijative)

Za sudjelovanje na konferenciji i sastanku potrebno je ispuniti prijavnicu dostupnu na ovoj poveznici do 24. travnja 2023. godine. Broj prijava je ograničen.

Dio drugog dana konferencije predviđen je za (kratka) predstavljanja sudionika i sudionica. Ako želite podijeliti primjer dobre prakse suradnje škole i udruge u provedbi GOO-a, opišite nam svoju ideju u prijavnici za događanje!

Za dodatne informacije u vezi događanja obratite se na adresu e-pošte delta@udruga-delta.hr.

Konferencija se provodi u sklopu Projekta MODUS – civilni i javni sektor za građanski odgoj i obrazovanje, koji je podržan sa 135.000€ kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

Projekt provode Udruga “Delta”, Centar za građanske inicijative Poreč, Udruga Breza iz Hrvatske i Menneskerettighetsakademiet iz Norveške.