logo
facebook
mail
traži

Suradnja

Centar od početka djelovanja surađuje s brojnim nevladinim organizacijama s područja Istre i cijele Hrvatske.

Suosnivači smo i članovi Ženske mreže Hrvatske koja okuplja preko 40 ženskih NVO-a s područja Hrvatske, a sjedište joj je u Poreču. Uključeni smo u sve aktivnosti koje Mreža već nekoliko godina poduzima na promociji ženskih ljudskih prava, posebno u Ad hoc koalicijama za izbore i kampanjamo protiv nasilja nad ženama «16 dana ženskog aktivnizma protiv nasilja nad ženama».

Od 2002. godine Centar član Koalicije za promociju i zaštitu ljudskih prava (osam organizacija s područja Hrvatske) i sudjeluje u zajedničkim projektima.

Centar je inicijator i suosnivač neformalne mreže pod nazivom Koordinacije organizacija civilnog društva Istre (27 organizacija, građanskih inicijativa i saveza udruga s područja Istre) s kojim je zajednički organizirao niz tribina, okruglih stolova, i konferencija za novinare. Zajednički provodimo projekt «Građani i političko odlučivanje» koji je usmjeren na sudjelovanje NVO-a u radu odbora Skupštine Istarske županije . Također smo Istarskoj županiji predložili prijedlog Sporazuma o suradnji IŽ i nevladinog neprofitnog sektora.

Centar u suradnji s 25 NVO-a s područja Hrvatske, sudjeluje u zajedničkom projektu «Zakonodavstvo i građani» što ga vodi Hrvatski Helsinški odbor, a cilj mu je uspostavljanje trajne i učinkovite suradnje NVO-a i Sabora - razmjenjivanje ideja o značajnim društvenim pitanjima; transparentnosti rada Sabora i dostupnosti informacija; omogućavanje građanima, civilnim inicijativama i NVO-ima predlaganje novih, te izmjena i dopuna postojećih zakona.

Centar je ostvario vrlo dobru suradnju s lokalnom samoupravom organizacijom susreta vijećnika i vijećnica, članova i članica poglavarstava, predstavnika institucija iz zdravstva i socijalne djelatnosti, i predstavnika NVO-a u istarskim gradovima.

Centar surađuje s Istarskom županijom:

  • Članovi smo županijske Koordinacije za ljudska prava
  • U prošlom smo mandatu bili članovi županijskog Savjeta za europske integracije
  • Članovi smo županijskog Povjerenstva za jednakost spolova
  • Članovi smo županijskog tima u projektu «Rukovođenje i upravljanje za zdravlje u lokalnoj upravi i samoupravi»
  • Članovi smo županijskog tima u projektu «Zajednice koje se brinu» usmjerenog na razvoj modela prevencije poremećaja u ponašanju kod mladih
  • Posebno dobro surađujemo sa županijskim odjelima: za zdravstvo, socijalnu skrb i rad; za prosvjetu i kulturu; za lokalnu upravu i samoupravu

Centar je dobitnik godišnje nagrade «Plakete Grada Poreča» za 1998 godinu. 
2003. godine dobili smo Diplomu Vijeća Europe kao organizacija partner Agencije lokalne demokracije Brtonigla-Verteneglio u implementaciji programa razvoja lokalne demokracije u jugoistočnoj Europi.

logo

Partizanska 2d, 52440 Poreč

Tel:
+385 / 52 / 452 746

FB:

www.facebook.com/CGIPorec

E-mail:
cgiporec@cgiporec.hr

Koordinatorica:
Silvia Žufić Dujmović

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Centar za građanske inicijative Poreč korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge.