logo
facebook
mail
traži

Video projekta Pusti me proći!

Poreč se stalno trudi omogućiti jednaka prava osobama s invaliditetom, ali u javnom su prostoru i dalje nebrojene prepreke koje im uskraćuju slobodno, neovisno kretanje i pristup prostorima i uslugama u zajednici.

Centar za građanske inicijative Poreč, u suradnji s udrugom mladih UM S.A.V.E, javnom je akcijom želio jasno ukazati na barijere lijepljenjem crvenih točaka, koje su vrlo brzo slikovito ukazale na gustoću prepreka, ne samo za osobe s invaliditetom, nego i za roditelje s djecom u kolicima i sve teže pokretljive osobe.

Sugrađani/ke s kojima smo za vrijeme akcije razgovarali svjesni/e su problema i potrebe da ga se otkloni. Voditelji/ice javih ustanova pokazali/e su spremnost koristiti institut razumne prilagodbe kao prijelazno rješenje.

Ovaj je video klip rezultat ulične akcije i poziv građanima i građankama, odgovornima u gradskoj upravi te javnim ustanovama da učine još jedan mali napor kako bi grad bio jednako dostupan svima. Ovaj projekt proveden je uz financijsku potporu Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva kroz projekt Fond Gradova i Općina.

logo

Partizanska 2d, 52440 Poreč

Tel:
+385 / 52 / 452 746

FB:

www.facebook.com/CGIPorec

E-mail:
cgiporec@cgiporec.hr

Koordinatorica:
Silvia Žufić Dujmović

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Centar za građanske inicijative Poreč korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge.