logo
facebook
mail
traži

Pređite i vi preko predrasuda!

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHOT, 17. svibnja 2014.), Centar za građanske inicijative Poreč, uz podršku Grada Poreča, u dugine boje je obojao pješački prijelaz na Obali maršala Tita (ispred Gradske uprave). Dugine boje najrasprostranjeniji su i najprepoznatljiviji simbol LGBT pokreta.

U Centru za građanske inicijative Poreč jako smo zadovoljne što je Grad Poreč prepoznao ovu simboličnu gestu kao dobar povod za promicanje različitosti, tolerancije i prihvaćanja u našem gradu. Time smo zajedno pokazali da je Poreč otvoren grad za sve, tolerantan i senzibiliziran na različitost.

Poreč je primarno turistički grad pa ovakvom gestom utječemo i na sliku Poreča prema turistima i turistkinjama, jer pokazujemo da se ovdje svi mogu osjećati ugodno. Ovime želimo pokazati da u Poreču postoji volja i inicijativa da se stvari promijene na bolje za naše društvo te zajedničkim angažmanom možemo taj cilj i postići.

logo

Partizanska 2d, 52440 Poreč

Tel:
+385 / 52 / 452 746

FB:

www.facebook.com/CGIPorec

E-mail:
cgiporec@cgiporec.hr

Koordinatorica:
Silvia Žufić Dujmović

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Centar za građanske inicijative Poreč korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge.