logo
facebook
mail
traži

Homo, fešta!

Centar za građanske inicijative Poreč u grad donosi prvi LGBT festival u Istri! Između 26. i 28. kolovoza možete biti dio festivala pod nazivom "Homo, fešta".

"Samim nazivom festivala, ukombinirale smo istrijanski štih s LGBT pričom te nam je cilj u neformalnom i zafrkantskom tonu kreirati prostor za LGBT osobe, koji kao takav u Istri ne postoji, potaknuti LGBT osobe da postanu vidljivije u društvu te pozvati širu javnost da se uključi i podrži.", poručuju organizatori/ice.

Također, pozivaju da prijeđete preko predrasuda tako da budete dio festivala koji je namijenjen svima koji se žele dobro zabaviti te su im njihova "četiri zida" premala da bi uživali u zabavi s dragim osobama.

U kolovozu vas u Poreču očekuju partiji, lezbijski piknik - Licknik, Lez'boat party na brodu, gay speed dating, izložbe, koncerti i dobri filmovi!

"Važno je osvještavati građane i građanke o potrebi prihvaćanja LGBT osoba kao ravnopravnih članova/ica društva, kao i jačanja LGBT osoba da slobodno i bez straha hodaju ulicama našeg grada, županije, države. Kako Istra (pa time i Poreč), što radi svog turističkog identiteta koji doprinosi prihvaćanju različitosti, što radi liberalno orijentirane vlasti u županiji, slovi za naprednu i otvorenu županiju, smatramo da je vrijedno i korisno u Istri, odnosno u Poreču, raditi na promjeni svijesti građana/ki i jačanju LGBT osoba za slobodno, otvoreno i sigurno sudjelovanje u društvu, suradnjom javnog, privatnog i civilnog sektora." , dodaju organizatori/ice.

Na Feštu su pozvane sve LGBT osobe, kao i svi njihovi prijatelji/ice te svi koji žele dati podršku festivalu. 

Izvor: Libela.org

logo

Partizanska 2d, 52440 Poreč

Tel:
+385 / 52 / 452 746

FB:

www.facebook.com/CGIPorec

E-mail:
cgiporec@cgiporec.hr

Koordinatorica:
Silvia Žufić Dujmović

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Centar za građanske inicijative Poreč korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge.