logo
facebook
mail
traži

Radionica za LGBT osobe u Poreču - prijavi se!

Zašto se prijaviti?

Pozivamo vas na dvije dvosatne radionice u sklopu kojih ćemo imati priliku da u sigurnom i prijateljskom prostoru razgovaramo o ljudskoj seksualnosti, osnovnim pojmovima roda, spola, identiteta i seksualne orijentacije, procesima coming-outa sebi i drugima.

Ukoliko ste postavljali sebi pitanja čemu služe radionice i razgovori o predrasudama, stigmi, diskriminaciji te autanju i pogotovo ako do sada niste imali/e priliku biti na nekoj od tih radionica, pozivamo vas da napravite korak naprijed i pridružite nam se!

Ormari nas sputavaju, ali nekad ni izvan njih nije divno. Zato je odluka o tome kad, kome i kako se autati zahtjevna za svaku LGBT osobu i jako je dobro razmijeniti iskustva, svoje problem i strahove te u sigurnom prostoru dobiti podršku i ohrabrenje.

Kroz interaktivan grupni rad, u dvije dvosatne radionice, pokušat ćemo osvijestiti prednosti i probleme koji mogu proizaći iz autanja za LGBT osobe, pružiti siguran prostor sudionicima/icama da podijele svoja iskustva i/ili strahove te ohrabriti coming out uz istovremeno uvažavanje razloga pojedinaca/ki zbog kojih se ne usuđuju autati.

Dođite da zajedno, kroz različite vježbe, prođemo kroz mnoga pitanja koja nas muče ili na koja nemamo odgovor, a tiču se procesa autanja, razgovora i dijeljenja svojih iskustava.

 

Tko se može prijaviti i kako?

Prijaviti se mogu sve lezbijke, gejevi, biseksualne, trans* i queer osobe koje žele naučiti ili usavršiti znanja i vještine koje im mogu pomoći u svakodnevnom životu.

Prijaviti se možete putem formulara koji se nalazi na linku:

https://goo.gl/forms/GXmsJJie9kNEiSJj1

Važno nam je da se osjećate sigurno prijaviti bez straha da će vaši podaci biti objavljeni ili korišteni u bilo koje druge svrhe osim te da vam javimo lokaciju održavanja radionice te da možemo planirati prostor sukladno broju prijavljenih sudionika/ica.

Više o voditeljicama radionica:

Iz Sarajevskog otvorenog centra nam dolaze Naida Kučukalić i Lejla Huremović. Naida se vođenjem treninga i radionica bavi posljednjih 13 godina, počevši u nevladinom sektoru, da bi nastavila rad i doedukaciju s različitim međunarodnim organizacijama. Bavi se temama seksualnog i reproduktivnog zdravlja, ljudskih prava i seksualnosti, a dugo je radila i  s marginaliziranim grupama. Lejla je dugogodišnja aktivistkinja i feministkinja. Zadnjih pet godina aktivno se bavi praćenjem i analiziranjem medijskog izvještavanja o pravima LGBT osoba te vođenjem treninga i radionica te jačanja LGBT zajednice.

         

Mjesto i vrijeme?

Radionica će se održati 26.8. od 16 do 18h te 27.8. od 11 do 13h u Poreču. Točno mjesto održavanja javit ćemo prijavljenima, uz garanciju tajnosti podataka. Radionica neće biti fotografirana niti snimana.

Rok za prijave je 22.8.2016.

 

Za više pitanja, slobodno se obratite na natasa.vajagic@cgiporec.hr

*Radionica se održava u sklopu projekta "Vidljivošću do ravnopravnog sudjelovanja LGBT osoba u društvu".   

logo

Partizanska 2d, 52440 Poreč

Tel:
+385 / 52 / 452 746

FB:

www.facebook.com/CGIPorec

E-mail:
cgiporec@cgiporec.hr

Koordinatorica:
Silvia Žufić Dujmović

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Centar za građanske inicijative Poreč korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge.