logo
facebook
mail
traži

Otvoreno pismo organizatorima dočeka Nove godine u Poreču

Poreč, 20.10.2016.

Grad Poreč-Parenzo

Valamar Riviera

Laguna Poreč

Turistička zajednica Grada PorečaOTVORENO PISMO ORGANIZATORIMA DOČEKA NOVE GODINE U POREČUPoštovani/a,


Želimo vam obratiti pozornost na osuđivanog nasilnika čiji je nastup najavljen za doček Nove godine u Poreču. Naime, Mladen Grdović osuđivan je obiteljski nasilnik, koji je za nasilje prema svojoj supruzi 2009. godine i pravomoćno osuđen. 2010. godine Grdović je uvjetno osuđen na 20 dana zatvora radi prijetnji supruzi. 2013. policija je ponovo intervenirala, kao i u srpnju ove godine, nakon što je supruzi nanio fizičke ozljede.

Angažiranjem Mladena Grdovića u javnost se šalje poruka o prihvatljivosti nasilja. Grad Poreč već dugi niz godina podržava i provodi mnogobrojne programe za suzbijanje i prevenciju nasilja nad ženama, stoga je angažiranje i financiranje nasilnika neprihvatljivo i korak unatrag.  IDS, kao vladajuća stranka u Istri, u više se navrata (posljednji put prije manje od tjedan dana) izjasnila kao stranka koja ima nultu toleranciju za svaki oblik nasilja.

Grad Čakovec ove je godine otkazao nastup Grdoviću, zaključivši kako je neprihvatljivo da na događanju koje je namijenjeno širokoj javnosti, nastupa osoba osuđivana za obiteljsko nasilje.

Pozivamo vas da otkažete nastup Mladenu Grdoviću, kao osuđivanom nasilniku te javno zauzmete stav o neprihvatljivosti nasilja nad ženama, kao i nasilja općenito.


Molimo vas za povratnu informaciju o poduzetim koracima.

Srdačan pozdrav,

Silvia Žufić Dujmović, koordinatorica

Centar za građanske inicijative Poreč

Partizanska 2d, 52440 Poreč

+38552452746

cgiporec@cgiporec.hr

logo

Partizanska 2d, 52440 Poreč

Tel:
+385 / 52 / 452 746

FB:

www.facebook.com/CGIPorec

E-mail:
cgiporec@cgiporec.hr

Koordinatorica:
Silvia Žufić Dujmović

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Centar za građanske inicijative Poreč korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge.