logo
facebook
mail
traži

U Poreču krenuo projekt razvoja volonterstva u zajednici

 U Poreču krenuo projekt razvoja volonterstva u zajednici

Projekt Volontiranje To Go provodi Centar za građanske inicijative Poreč u partnerstvu s Društvom Naša djeca Poreč, Volonterskim centrom Istra i TUŠ Antona Štifanića. Cilj projekta je izgraditi i ojačati kapacitete škole i organizatora volontiranja u zajednici za održivo uključivanje srednjoškolaca/ki u volontiranje, kroz izgradnju interaktivne web platforme, edukaciju, izradu programa volontiranja, mentorstva i međusobnom suradnjom te uvrštenjem teme volontiranja u školski kurikulum.

Projektom Volontiranje To Go želimo volonterstvo približiti svima koji će kroz par klikova moći svoje interese, hobije i želje pretvoriti u korisno za zajednicu.

 

Pozivamo sve zainteresirane organizacije s područja poreštine, koje jesu ili žele postati organizatori volontiranja, da ispune upitnik na linku:


https://goo.gl/forms/WtkU3Je5GrgKnqaR2

Pridružite nam se na sastanku 30. lipnja u 10 sati u Velikoj gradskoj vijećnici.  Sastanak bi trebao trajati najviše dva sata.

Molimo zainteresirane da nam potvrde sudjelovanje na sastanku do četvrtka, 29. 6. na e-mail adresu cgiporec@cgiporec.hr ili na telefon 052 452 746.

Volontiranje je, kao dobrovoljna aktivnost, prije svega sloboda izbora, a sloboda je osnovna težnja ljudske civilizacije i temeljno obilježje demokracije. Osim toga, volonterstvo u sebi sadrži potencijal izgradnje suosjećanja i solidarnosti s drugima i drugačijima. Volontiranje je jedan od načina socijalnog uključivanja i integracije. Ono doprinosi izgrađivanju kohezivnog društva stvarajući veze temeljene na povjerenju i solidarnosti te tako stvara i socijalni kapital. Volontersko djelovanje kreira prostor u kojem ljudi, bez obzira na nacionalnost, religiju, socioekonomski status i dob, mogu doprinijeti stvaranju pozitivnih promjena u društvu. (volontiram.info)

Projekt će trajati dvije godine, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.

logo

Partizanska 2d, 52440 Poreč

Tel:
+385 / 52 / 452 746

FB:

www.facebook.com/CGIPorec

E-mail:
cgiporec@cgiporec.hr

Koordinatorica:
Silvia Žufić Dujmović

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Centar za građanske inicijative Poreč korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge.