logo
facebook
mail
traži

Održan Okrugli stol u sklopu kampanje “Bez žena više ne može”

6Dana 27. veljače 2009. u Puli je održan Okrugli stol na temu Zastupljenost žena na kandidacijskim listama za lokalne izbore 2009.g. u organizaciji Povjerenstva za jednakost spolova Istarske županije, a u sklopu kampanje "Bez žena više ne može".
Pozivu su se odazvali predstavnici i predstavnice političkih stranaka i nezavisnih lista HDZ-a, ISDF-a, IDS-DDI-a, DC-a, HSLS-a, SPD-a, Zeleni, SDSS-a i udruge Ladonja, te članice Povjerenstva grada Buzeta, Koordinacije za ljudska prava Istarske županije i organizatorice, članice Povjerenstava za jednakost spolova Istarske županije. Uvodničarka i moderatorica skupa, Branka Žužić je naglasila da je Istra, po broju žena uključenih u tijela vlasti, odmah iza Zagreba, ali da još uvijek vrijedi zahtjev – 52% žena traži najmanje 40 % vlasti!
Predstavnici političkih stranaka su u raspravi naglašavali slogan kampanje "Bez žena više ne može" i govorili o načinima poštivanja odredbi Zakona o ravnopravnosti spolova. Mediji su popratili skup naslovima:
- "Novčane kazne za stranke koje ne budu vodile računa o zastupljenosti spolova",
- "SDP neće podržati liste bez 40 % žena",
- "Istra već spremna za županicu, ali stranke nisu",
- "Žele više vlasti Istrijanke u politici žele biti zastupljenije",
- "ISDF-HNSZELENI sa 60% žena",
- "Bez žena više na može i ne smije, poručuju aktivistice za ženska prava".

logo

Partizanska 2d, 52440 Poreč

Tel:
+385 / 52 / 452 746

FB:

www.facebook.com/CGIPorec

E-mail:
cgiporec@cgiporec.hr

Koordinatorica:
Silvia Žufić Dujmović

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Centar za građanske inicijative Poreč korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge.