logo
facebook
mail
traži

Održan okrugli stol

30Uz potporu Ureda za ljudska prava Vlade RH, Istarske županije i Grada Poreča, Centar za građanske inicijative (CGI) organizirao je 22.09.2010. u Poreču povodom nacionalnog Dana borbe protiv nasilja nad ženama u prostoru Fonda "Zdravi grad", okrugli stol na kojem su govorile stručnjakinje i stručnjaci iz policije i pravosuđa, predstojnik Ureda za ljudska prava Vlade RH, stručna suradnica iz Ureda pravobraniteljice za ravnopravnost spolova RH, zamjenica županijske državne odvjetnice istarske županije te drugi sudionici iz ostalih organizacija/udruga koje se bave tom tematikom.
Pod nazivom "Istarski gradovi protiv nasilja u obitelji" na okruglom stolu su prezentirani podaci za prošlu godinu o prijavljenim slučajevima nasilja i kaznama koje su izrečene nasilnicima, koje je CGI prikupio od istarskih institicija.
U razgovoru nakon prezentiranih podataka istaknuto je više problema od toga da žene žrtve nasilja nerijetko odustaju od postupaka, da psihosocijalna terapija ne funkcionira jer država nije osigurala novac za njeno provođenje, da neki sudski procesi predugo traju pa je žrtva primorana živjeti sa nasilnikom te je nužno uspostaviti sustavno obrazovanje od vrtića nadalje o nenasilnom, mirnom razrješavanju sukoba.

logo

Partizanska 2d, 52440 Poreč

Tel:
+385 / 52 / 452 746

FB:

www.facebook.com/CGIPorec

E-mail:
cgiporec@cgiporec.hr

Koordinatorica:
Silvia Žufić Dujmović

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Centar za građanske inicijative Poreč korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge.