logo
facebook
mail
traži

CGI Poreč dobio donaciju Zagrebačke banke

Preuzeto sa http://www.parentium.com
Centar za građanske inicijative Poreč dobio donaciju Zagrebačke banke
(Poreština, 01.11.2010)

image
Silvia Žufić Dujmović je u ime Udruge donaciju primila od Anke Kolić, direktorica obiteljskog, osobnog i poduzetničkog bankarstva Regije IstraJavni Natječaj za dodjelu donacija Zagrebačke banke za 2010, raspisan početkom kolovoza ove godine, završio je 28 listopada odabirom i doniranjem 25 projekata iz različitih dijelova Hrvatske iznosom od 750.000 kuna.
U Poreču je donacija u iznosu od 35.000 kuna dodijeljena Centru za građanske inicijative Poreč. Donacija je odobrena za projekt „Istarski gradovi protiv nasilja u obitelji“, kojem je cilj poboljšati međusektorsku suradnju nadležnih službi, institucija, lokalne samouprave i organizacija civilnog društva za brže i kvalitetnije rješavanje različitih problema žena žrtava obiteljskog nasilja i prevenciju obiteljskog nasilja u 10 istarskih gradova.
Provedba projekta ima relativno visoku razinu održivosti u lokalnim zajednicama Istarske županije, jer će se na temelju sveobuhvatnije prezentacije relevantnih podataka i uspostavljene međusektorske suradnje stvoriti svi preduvjeti za osnivanje stalnih gradskih koordinacija/povjerenstava za problematiku nasilja nad ženama u 10 istarskih gradova čiji rad više ne bi ovisio samo o inicijativi Centra ili bilo kojeg drugog pojedinačnog dionika koji djeluje na županijskoj razini.
Na ovogodišnji Natječaj pristiglo je 559 prijava organizacija, udruga, klubova i društava, a nezavisna stručna Komisija u sastavu: gđa dr. Tihana Petrović Leš (Odsjek za etnologiju i kulturnu antroplogiju Filozofskog fakulteta), gđa Križana Brkić (Ministarstvo kulture), gđa Katarina Milković (Gradski ured za obrazovanje kulturu i šport Grada Zagreba), gđa Gordana Medarac (Gimnazija Lucijana Vranjanina Zagreb), Nenad Vakanjec, konzultant te Milena Mrkonjić (Udruga SRCE), odabrala je 25 projekata. Natječaju su mogle pristupiti organizacije čiji su projekti vezani uz jedno od sljedećih područja društvenog djelovanja:
• Čuvamo nasljeđe (projekti vezani uz očuvanje kulturne baštine)
• Znanjem do uspjeha (projekti institucija i udruga vezani uz inovacije, natjecanja u obrazovnom programu djece i mladih do 25 godina starosti)
• Učinimo svijet boljim (projekti vezani uz nezaposlene osobe VSS do 27 godina starosti te projekte vezane uz suzbijanje nasilja nad ženama)
2010. je dvanaesta godina u kojoj ZaBa donira ovakve prijekte. Do danas su iznosom od 19.5 milijuna kuna podržana ukupno 1124 projekta.

logo

Partizanska 2d, 52440 Poreč

Tel:
+385 / 52 / 452 746

FB:

www.facebook.com/CGIPorec

E-mail:
cgiporec@cgiporec.hr

Koordinatorica:
Silvia Žufić Dujmović

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva

Centar za građanske inicijative Poreč korisnik je institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i razvoj udruge.